Eindelijk was het zo ver, het Descartes kamp 2019 was daar. We werden afgezet op de verzamelplaats dichtbij ons kamphuis. Toen iedereen was gearriveerd, vertrokken we te voet, met 31 man, naar de kampplaats “Baraque Laurent”. Eens aangekomen, werden de kamers ingedeeld en de koffers weggelegd. Iedereen was geïnstalleerd en het eten stond al klaar.

Na het eten werden de afwas ploegen ingedeeld. De afwas kon beginnen. Omdat het aantal leden goed gestegen is dit jaar, deden we nog een voorstelling van iedereen op een leuke manier. Aan de hand van wat uitleg over jezelf en een grappige foto, kende iedereen elkaar weer een beetje beter. Daarna was het tijd voor ons spel. Na het spel begonnen we om 24.00u aan onze middernacht maaltijd. Toen de magen weer goed gevuld waren begonnen we aan een gezellige avondwandeling. De volgende ochtend na het ontbijt en de afwas, luisterden we naar de voordracht van Wout over radioactiviteit. Toen deze gedaan was, speelden we een spel gebaseerd op de serie Game of Thrones.

Na het spel over de verschillende koninkrijken die we moesten veroveren kwam het avondmaal. Daarna hielden we ons actief bezig met een spel, wat gevolgd werd door een voordracht. Toen we erna klaar waren met eten zagen we dat het helder was. We maakten ons dus klaar om te gaan waarnemen. Eindelijk was het zover. We konden de hemellichamen gaan bewonderen. Volgende ochtend werd ons verteld dat we goed moesten eten. Jaja, het was dagtocht. De groep werd in 2 gedeeld: ouderen en jongeren. Beide groepen kwamen ‘s avonds aan.  De jongeren al wat vroeger dan de ouderen. Bij de ouderen werd op een gegeven moment de kaart aan de leden gegeven en moesten we zelf proberen de weg terug te vinden. Soms ging het wel wat moeizaam, maar we zijn er geraakt (met wat hulp van de leiding). De groepen hadden allebei een zeer avontuurlijke en vermoeiende tocht achter de rug. De jongeren een tocht van maar liefst 17 km en de ouderen van 32 km.

We kwamen aan en werden verwelkomt met lekkere chocomelk en goed eten waarvoor dank aan onze kok Pieter-jan. De volgende ochtend was iedereen nog altijd wat moe. Daarom deden we iets rustigers om de dag mee te beginnen, de Trophy Cup. Dat is een kleine wedstrijd waarbij we in groepjes worden verdeeld en per groep onderwerpen in verband met de wetenschap proberen te bewijzen. Op het einde stellen we het groep per groep voor aan iedereen en leerden zo bij van elkaar. Daarna kregen we een vieruurtje. Vervolgens gingen we even bij de rivier waterspelletjes spelen. Het was wel wat koud, maar dat raakte we allemaal snel gewoon nadat de leiding ons al wat nat spoot met de waterpistolen. We sloten af met een heerlijke douche. Na het eten speelden we het energiespel waarbij tactisch denken goed van pas kwam.

Toen de winnaar bekend werd gemaakt kregen we een voordracht van Wout over zwarte gaten (deel 1) waarna de middernacht maaltijd werd klaargezet. Vervolgens kon het waarnemen beginnen. De ochtend erna stond er een groot spel voor ons klaar. Het vieruurtje kwam eraan en nadien stond Miquel klaar met een voordracht over wetenschap en godsdienst. Na een boel filosoferen over dit interessant onderwerp, vond ons avondmaal plaats. Op het eind van de avond hielden we een cantus met héél véél water. We waren gezellig samen aan het zingen en lachen.

De 6de dag kwam eraan. Tijd om raketjes te maken. Motor, parachute en de zelf ontworpen vleugels zaten vast. Klaar voor een leuk spel. Na het eten keken we nog een Star Wars film en dan vertrokken we op de nachttocht. De mannen van het ALF kwamen ons halen om te zeggen dat we naar een verlaten stadje moesten gaan omdat daar het mysterieuze bananium verstopt zou zitten. Voordat we vertrokken moesten we allemaal hoedjes maken van aluminiumfolie en die op ons hoofd zetten als bescherming tegen de stralingen. Al het bananium was gevonden, maar er was een probleem: de jongste groep was verdwenen. We hadden de tocht verder gezet naar het kamphuis. Daar kwamen we de vreemde wezens tegen die alle jongste leden ontvoerd hadden. Om hen te redden moesten we alle kaarsen uitblazen die bij hen stonden want de wezens zouden niet tegen licht kunnen. De reddingsactie was succesvol. Van al het bananium dat we hadden gevonden, maakte de kok een zeer lekkere milkshake.

Nadat iedereen goed was uitgeslapen van de intensieve wandeling, gingen we een spel spelen. Dezelfde dag kregen we de voordracht: Zwarte gaten deel 2. Daarna werkten we verder aan onze voorbereiding voor de trophy cup. De dag vloog om en al snel was het tijd om weer waar te nemen. De volgende dag begonnen we met een frisse duik, opnieuw in de rivier, die gevolgd werd door een leuk spel en in de avond hadden we het geluk om nog eens te kunnen waarnemen. Bij het bosspel reisden we terug naar de 60s omdat we de schurk moesten tegenhouden die het gevaarlijke bananium zou verspreiden om vervolgens een bom te maken. We gingen allemaal in de tijdmachine (een busje) richting jaren 60. Toen we aankwamen in onze 60s kleren hebben we er alles aangedaan om de schurk te pakken. We zijn door weer en wind op pad geweest. Iedereen was nat aangekomen. Een lekkere warme douche hadden we wel verdiend. Nadat iedereen was opgefrist, deden we onze presentaties van de Trophy cup. De presentatie was gedaan en het was weer tijd om te slapen. Op de voorlaatste dag hadden we onze raketjes succesvol afgevuurd. Wat we natuurlijk niet mogen vergeten is ons jaarlijkse vrij podium. Iedereen had een originele act voorbereid doorheen het kamp. Het ging over alles van een Rubik’s kubus wedstrijd tot een officiële trouw. Het huwelijk was gedaan en er waren weer 2 gelukkige leden bij. Onze jaarlijkse barbecue stond klaar op tafel tussen de kaarsjes. We eindigde onze laatste avond met een gala/casino avond.

Het opruimen kon beginnen. Daar stonden de ouders, te popelen om al onze avonturen te horen. Iedereen is zeer dankbaar dat we dit geweldig kamp konden beleven. Namens alle leden: dank u wel leiding, kok, voorzitter, HKL en alle anderen.

Voor alle kampfoto’s, klik hier.

Categorieën: Selena

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.