Waarneemchallenge Paasvakantie

Het is weer Paasvakantie. Dat betekent natuurlijk niet naar school gaan, uitslapen, op PAK gaan en genieten van de pas aangebroken lente. Maar je zou deze vakantie ook gebruik kunnen maken van het (hopelijk) goede weer om het waarnemen nog eens te oefenen. Het is zeker de moeite, want de maan zal ons weinig verstoren. Om je op weg te helpen, kan je hier een lijstje vinden van tien toffe objecten die je kan bekijken in de lente. Ze zullen geordend zijn van redelijk eenvoudig te vinden tot een redelijk moeilijke opgave.

Bijeenkomst 23/03: PXL Vakwerk

Beste Descartianen Zaterdag zullen we met z’n allen werken aan de projecten voor PXL Vakwerk. We zullen ons opsplitsen om te werken aan spaghettibruggen en aan een grote waterconstructie. Meer informatie hierover kunnen jullie terugvinden in een eerdere mail en zullen jullie uiteraard ook op de bijeenkomst te horen krijgen. Net zoals in onze vorige mail willen we jullie vragen Lees meer…

PAK 2024 || MOL

Tussen zaterdag 6 April en dinsdag 9 April is het weer zover! Het jaarlijkse JVS Paas Astro Kamp staat voor de deur en belooft weer een onvergetelijke ervaring te worden. Dit kamp is dé gelegenheid om samen met je sterrenvriendjes te genieten van leerrijke activiteiten, sport, spel en vele onvergetelijke momenten! Concreet staan deze actviteiten op de planning: een kennismakingsspel, een uitstap naar het bezoekerscentrum Tabloo (waar alles zullen teweten komen over radioactiviteit), Astro Pi Mission Zero, lezingen, een practicum en nog veel meer!