Karolien Vanstraelen
Medische Verantwoordelijke
Voorzitter

Karolien Vanstraelen

Heyy, ik ben Karolien, 21 jaar en zit al sinds de jeugdcursus van 2012 bij Descartes. Mijn papa was vroeger ook lid van Descartes en heeft mij dan ook aangespoord om zelf ook te komen, en ik heb er geen spijt van! Naast Descartes amuseer ik mij met muziek, fotografie en samen zijn met vrienden. Ik studeer momenteel Global Sustainability Sciences aan Universiteit Utrecht.

Wout Stulens
Secretaris

Wout Stulens

Hey hey, ik ben Wout(st). Sinds 2022 ben ik lid van de leiding. Naast sterrenkunde ben ik ook enorm geïnteresseerd in waarnemen. Je kan dus altijd bij mij terecht om een hemelobject te vinden. Ook ga je mij zien bij voordrachten. Ik vind het persoonlijk enorm fijn om mensen dingen bij te brengen over een hele hoop onderwerpen. Buiten Descartes hou ik me nog bezig met school, waar ik Industriële Wetenschappen studeer, tennis, dictie en het spelen van D&D.

Jolien Daniëls
Penningmeester
Aanspreekpunt Integriteit

Jolien Daniëls

Hey hey, ik ben Jolien Daniels, trotse leidster van de geweldige jeugdbeweging JVS-Descartes. Momenteel studeer ik verder in de richting Sociale Readaptatiewetenschappen. Buiten mijn studie, hou ik me graag bezig met sporten, helemaal los gaan op muziek en Descartes natuurlijk. Met veel plezier kan ik zeggen dat ik de functie van penningmeester en API op mij mag nemen. Ik zal dan ook altijd klaarstaan om jullie vragen te beantwoorden. Hopelijk zie ik jullie snel!

Koen Verlinden
Webmaster
Verantwoordelijke Materiaal
JVS-STAFFER

Koen Verlinden

Hey, ik ben Koen en bij JVS-Descartes sinds 2014. Dit na kennis gemaakt te hebben met JVS-Descartes via de JVS. Daar ben ik al sinds 2008 bij aangesloten. Ook ben ik JVS-Staffer, dat al sinds 2015. Buiten JVS-Descartes en de JVS hou ik me vooral bezig met historische voertuigen. Bijvoorbeeld met de restauratie van een 1952 Citroën Traction Avant. Daarnaast ben ik ook vrijwilliger bij VZW Stoomcentrum Maldegem.

Frederik Vanherf
Selena Verantwoordelijke

Frederik Vanherf

Ik ben geboren in 2000, het laatste jaar van het vorige millennium. Ik ben al sinds 2012 lid van Descartes en studeer nu voor een master in de ingenieurswetenschappen aan de KULeuven. Ik woon in Maasmechelen en hou van leden entertainen en spelletjes verzinnen. Een wetenschappelijke discussie is ook altijd naar mijn goesting. Eens filosoferen staat zeker op mijn agenda. Bij mij kan je terecht voor een goed gesprek of om algemeen plezier te maken.

Wout Goesaert
Hoofdkampleider

Wout Goesaert

Hoi, ik ben Wout en ik ben al lid van JVS-Descartes sinds de jeugdcursus van 2010, héél lang geleden. Ik ben leider geworden in 2017 en ben voorzitter sinds januari 2018. Voor alle vragen en opmerkingen over Descartes kun je dus bij mij terecht. Ik ben 20 jaar en volgt een Astronomy Research master aan de Universiteit Leiden. Momenteel doe ik onderzoek naar een super massief zwart gat.

Tom Geraerts
Jezero
Aanspreekpunt Integriteit

Tom Geraerts

Hey, ik ben sinds 2015 lid van JVS Descartes en leider sinds 2018. Ik babbel graag en sta dus graag voor de groep, ja, je kan je dus zeker aan een aantal leuke voordrachten verwachten.

Ennio Van Espen
Webmaster
Public Relations

Ennio Van Espen

Hoi hoi, Ik ben Ennio en mijn eerste kamp was Born 2015 waar ik al onmiddellijk verliefd werd op deze groep. We houden de relatie wel open :p Ik heb enorme interesse in Fysica en astronomie dus stel mij hierover maar gerust vragen, zolang ze niet al te moeilijk zijn 😉

Tuur Lathouwers
Jeugdcursus Verantwoordelijke

Tuur Lathouwers

Heyy, ik ben Tuur. ik studeer fysica aan de UHasselt in Diepenbeek. Ik ben al bij Descartes sinds 2017 en heb dus al veel leuke jaren achter de rug met deze jeugdbeweging. Ook ben ik leiding sinds 2023 en ben ik van plan om Descartes te helpen naar een mooie toekomst!

Tiemen Olaerts
Verantwoordelijke Materiaal
Public Relations

Tiemen Olaerts

Heyy ik ben Tiemen, 16 jaar en één van de vier nieuwe leiding. Ik studeer Wetenschappen-Wiskunde aan humaniora Kindsheid Jesu Hasselt. Mijn interesses liggen natuurlijk bij sterrenkunde, maar voor leuke weetjes en feitjes over auto’s kan je ook altijd bij mij terecht. Ik zit al 6 jaar bij Descartes en hoop dat ik ervoor kan zorgen dat de komende jaren voor iedereen even leuk zijn als de afgelopen 6 voor mij.

Noa Dijck
Selena Verantwoordelijke

Noa Dijck

Heyy, ik ben Noa en ik zit sinds 2020 bij JVS-Descartes. In deze jaren is mijn interesse voor sterrenkunde erg gegroeid. Ik probeer dan ook altijd zo lang mogelijk op de waarneemweide te staan. Op school studeer ik geen wetenschapsrichting, maar moderne talen. Mijn interesses gaan dan ook alle kanten uit. Ik ben altijd te vinden voor een filosofisch gesprek of een leermomentje over jouw favoriete hemelobjecten. 🙂