Koen Verlinden
WEBMASTER
JVS-STAFFER

Koen Verlinden

Koen Verlinden is bij JVS-Descartes gekomen in 2014. Dit na kennis gemaakt te hebben met JVS-Descartes via de JVS. Daar is hij sinds 2008 bij aangesloten. Ook is hij JVS-Staffer sinds 2015. Buiten JVS-Descartes en de JVS houdt hij zich vooral bezig met historische voertuigen. Bijvoorbeeld met de restauratie van een 1952 Citroën Traction Avant. En hij is vrijwilliger bij VZW Stoomcentrum Maldegem.

Miquel Hillen
SECRETARIS

Miquel Hillen

Dit is Miquel. Hij is 17 jaar oud en woont in het mooie Ham. Sinds 2011 is hij al lid van JVS Descartes en na 7 jaar spelen en ravotten is hij leider geworden. Momenteel is hij samen met Lore secretaris. Verder zit hij in het gewone leven op school in het 6 de jaar latijn wiskunde op het Don Boscocollege in Hechtel. Zijn hobby’s zijn viool, piano en schermen, na Descartes natuurlijk! Miquel houdt graag voordrachten en speelt vaak ook mee in de vele spelletjes, waarin hij soms toch wel eens in durft vals te spelen 😋

Cedric Ambroos
VERANTWOORDELIJKE MATERIAAL

Cedric Ambroos

Dit is Cedric Ambroos en hij is 17 jaar. Hij is al lid van JVS-Descartes sinds de jeugdcursus van 2012. In 2016 werd hij leider. Samen met Tuur Decoene is hij verantwoordelijk voor het materiaal. Aan het Technisch Instituut Sint-Jozef te Bilzen studeert hij industriële wetenschappen (IW). Van jongs af aan is hij geïnteresseerd in sterrenkunde en wetenschap. Geboeid door techniek spendeert hij zijn vrije tijd aan persoonlijke projecten. Cedric is zeer sportief en dit merkt je zeker op in zijn spellen.

Tuur Decoene
VERANTWOORDELIJKE MATERIAAL

Tuur Decoene

Tuur is al zeven jaar lid bij Descartes en is sinds 2017 leiding. Hij staat voor het tweede jaar op rij in voor het materiaal van Descartes samen met Cedric. Tuur houdt zich daarbuiten vooral bezig met het maken van spellen. En hij heeft dit jaar zijn diploma voor animator in het Vlaams jeugdwerk behaald.

Wout Goesaert
VOORZITTER

Wout Goesaert

Wout Goesaert is al lid van Descartes sinds de jeugdcursus van 2010. Wout is leider geworden van Descartes in 2016 en is voorzitter sinds 2018. Voor vragen of opmerkingen over Descartes moet je dus bij hem zijn. Wout is 18 jaar en studeert een dubbele bachelor Sterrenkunde en Natuurkunde aan de Universiteit Leiden.

Seppe Degelin Willekens
PENNINGMEESTER
MEDISCHE VERANTWOORDELIJKE

Seppe Degelin Willekens

Seppe is lid van Descartes sinds 2011, net als veel leden deed hij dat jaar de jeugdcursus. Seppe is al sinds 2017 penningmeester en leider. Naast Descartes is Seppe ook monitor bij Kazou Limburg. Seppe studeert Technische Natuurkunde aan de Technische universiteit in Delft (Nederland).

Karolien Vanstraelen
VERANTWOORDELIJKE SELENA

Karolien Vanstraelen

Karolien Vanstraelen is 16 jaar en zit sinds 2012 bij Descartes. Haar papa heeft vroeger ook bij Descartes gezeten en heeft haar dan ook aangespoord om de jeugdcursus te gaan volgen en ze heeft er geen spijt van! Buiten Descartes is ze vooral veel bezig met muziek en fotografie. Op school volgt ze wetenschappen-wiskunde in het zesde jaar.

Helder Clerx
VERANTWOORDELIJKE SELENA

Helder Clerx

Helder Clerx zit al sinds 2012 bij Descartes. Sindsdien heeft hij alle kampen meegedaan en zit hij nu dus aan 8 kampen. Hij is 17 jaar oud en begint aan zijn 5de jaar industriële wetenschappen aan de Helix in Maasmechelen. Helder is zeer geïnteresseerd in wetenschappen, maar vooral in technologie. Verder houdt hij nog van skaten en sporten.

Frederik Vanherf
HOOFD KAMP LEIDER

Frederik Vanherf

Frederik Vanherf is al sinds 2012 lid van Descartes en begint als 18-jarige aan een opleiding industrieel ingenieur. Hij woont in Maasmechelen en houdt van leden entertainen en spelletjes verzinnen. Een wetenschappelijke discussie is ook altijd naar zijn goesting. Eens filosoferen staat zeker op zijn agenda. Bij hem kan je terecht voor een goed gesprek of om algemeen plezier te maken.

Tom Geraerts
JVS-STAFFER
VERANTWOORDELIJKE JEUGDCURSUS

Tom Geraerts

Tom is 19 jaar en is al lid sinds 2015, en hulpleider sinds 2018. Hij zit ook in de JVS STAF en is geïnteresseerd in sterrenkunde en wetenschap, daarom dat hij nu voor zijn bachelor fysica aan het studeren is. Hij praat graag en staat het liefst voor een groep, je kan je dus zeker aan een aantal interessante voordrachten verwachten.