Twee weken geleden was het weer tijd voor de jaarlijkse JVS-dag, deze keer georganiseerd door niemand minder dan onze eigen kern in Genk.

De dag begon aan het station in Genk waar de andere kernen met de trein aankwamen. Sommige kernen hadden al een lange rit achter de rug. Quasar bijvoorbeeld moest al om 6u20 de trein nemen om op tijd op de JVS-dag te geraken. Eens aangekomen was iedereen natuurlijk blij om elkaar terug te zien. Er stond een lange dag vol leuke activiteiten op het programma en iedereen werd verdeeld in groepjes. Terwijl de eerste groepen begonnen aan de wandeltocht, speelden de andere groepjes nog een aantal spelletjes in afwachting van hun vertrek. Elke groep kreeg een boekje mee waarin de wandelroute stond, de opdrachten die ze onderweg moesten uitvoeren en interessante weetjes en verhalen over Descartes. De wandelroute ging van het station van Genk naar het centrum om zo naar de Cosmodrome te wandelen. Onderweg waren verschillende opdrachten die de groepjes elk zo goed mogelijk moesten uitvoeren. Enkele van deze opdrachten waren bijvoorbeeld om een eigen sterrenwacht te bouwen uit lego, een aantal verschillende diersoorten te zoeken in het park en om oude ludieke foto’s na te maken.

Leider Frederik ontving de eerste groepjes met open armen aan de Sterrenwacht en in afwachting van de laatkomers werd er door verschillende leden gedanst en gezongen. Eenmaal voltallig zorgde Wout voor de coördinatie en creatie van de groepsfoto!

Hierna was het tijd om alle hongerige magen te vullen met een overheerlijke pastabuffet dat de Krater had klaargemaakt. Na de maaltijd en de kans voor iedereen om bij te praten, was het tijd voor het volgende deel van de planning. Dit bestond uit 3 workshops die werden gegeven door onze eigen leiding en door de UHasselt. Seppe stond klaar met een demonstratie van de welbekende proef met olifantentandpasta en gaf daarbij uitleg over wat er allemaal gebeurt in zo’n chemische reactie. In de dome zat Wout die daar een 360° voorstelling toonde. De derde workshop werd gegeven door de UHasselt. Hierbij werd er gezocht naar kosmische straling met behulp van een nevelkamer en droogijs. Ook zij gaven hier een uitleg over hoe dat experiment precies werkte en wat er nu eigenlijk te zien was.

Als afsluiter toonde elke kern traditioneel haar eigen JVS-dag-filmpje met bijhorende grapjes over de andere kernen en inside jokes. Hiermee werd goed gelachen. Tijdens deze activiteiten werd er achter de schermen hard gewerkt aan de lekkere broodjes die aan het einde van de dag werden meegegeven aan iedereen.

Tenslotte was het weer tijd om afscheid te nemen van elkaar en terug naar huis te gaan. Het was een geweldige dag waarbij iedereen elkaar na lange tijd terug zag en kon bijpraten. Hopelijk zien we elkaar weer snel terug. Wij zeggen alvast tot ziens bij de volgende JVS-dag van 2023 in Gent!

Categorieën: Selena

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.