Een spel dat al enkele jaren meegaat, een spel dat iedereen kent en waarbij er hard gestreden wordt om de winnaar te worden, dan gaat het natuurlijk over Clash of Scientists. Ik kan alvast onthullen dat er weer een nieuwe uitbreiding komt op kamp! Deze keer is er, naast mijn nieuwe kaarten, iets unieks: drie nieuwe kaarten, bedacht door de leden zelf! Iedereen mag één concept doorsturen en daarvan worden de beste drie in het spel gebracht. Er zijn enkele regels en hulpmiddelen die ik graag met jullie deel in dit bericht. Laat die creativiteit maar vloeien!

Voorbeeld van een legendarische kaart. Deze heeft een bepaald aantal Joule als kost (blauw), aanval (geel), levenspunten (rood) en een effect-tekst.
  1. Allereerst iets belangrijk: een kaart moet gebalanceerd zijn. Bijvoorbeeld een kaart die maar 2 Joule kost met 6 aanval en 6 levenspunten heeft is grappig, maar is niet realistisch.
  2. Om een kaart interessant te maken, kan je deze best een uniek effect geven (de tekst in het midden) die ofwel op zichzelf iets doet ofwel als combinatie met andere kaarten. Dit laatste wordt trouwens Synergie genoemd!
  3. Je mag eender welke kaart maken, een Legendary (is een wetenschapper), een levend wezen, een machine, …
  4. Ik heb alle kaarten gemaakt met behulp van de volgende website: https://www.hearthcards.net/ Je mag deze site ook gebruiken voor jouw concept, maar je mag het ook tekenen of op nog een andere manier! Zolang dat het maar duidelijk is wat de kaart doet.
  5. Tenslotte ga ik hieronder een lijst toevoegen van ALLE kaarten die reeds in het spel zitten. Zo weet je welke effecten al bestaan en hopelijk geeft het wat inspiratie.

Met deze link kan je toegang aanvragen tot de lijst met kaarten. Ik geef je die toegang zo snel mogelijk:

https://drive.google.com/drive/folders/1sjTLKKASabA3dNfVJlXhdU1in7uRgM2G?usp=drive_link

Heel veel succes allemaal, moge de beste ontwerpers winnen! Moest je nog vragen hebben, kan je me altijd een e-mail sturen via frederik.vanherf@jvs-descartes.org. Jullie krijgen tijd tot 1 juli.

Categorieën: Kamp

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.