Heyhoi beste JVS’er

Normaal gezien waren we op 14 november te gast bij de sterrenwacht van Beisbroek in Brugge. Helaas besliste het coronavirus daar anders over en moeten we nogmaals in ons kot blijven. Maar geen getreur! Diezelfde 14 november organiseert de JVS een online vervangprogramma: de WAQ ofte Winter-Astro-Quarantaine!

Programma

We voorzien een lezing van de winnaar van de Vlaamse Sterrenkunde Olympiade, Maxime Deryck. Daarna volgt een interactive lezing van Hans Huybrights, Research Fellow bij de ESA en oudleider van JVS-Descartes. Tenslotte spelen we met alle kernen tezamen wat spelletjes om toch het gevoel te hebben bij elkaar te zijn!

14u00-15u00Maxime Deryck
Crisis in de kosmologie: de Hubbleconstante
15u00-15u30Hans Huybrighs
Interactieve sessie: de oceaan van de maan Europa 
15u30-16u00Sterrenkundige pictionary
16u00-…Among us (gratis op gsm, op voorhand downloaden best!), andere spelletjes
Programma WAQ

Hoe meedoen?

Deze activiteit is volledig gratis! Je moet alleen op tijd aanwezig zijn op het JVS Discordkanaal, die je kan bereiken via deze link: https://discord.gg/KZVGkBx. (Je installeert wel best Discord op voorhand, de browserversie geeft vaak problemen bij het kijken naar livestreams)

Tot dan!

de JVS-STAF


PS: vóór 1 december kan je nog altijd aan voordeeltarief JVS-lid worden via je kern
(€27 eerste lid, €12 andere gezinsleden). Zo krijg je de Astra, Heelal, de Hemelkalender en minstens €5 korting op de JVS-dag, Paas-Astro-Kamp, Zomeractiviteit, de volgende WAAc (hopelijk wel in Beisbroek!) en misschien nog meer!

Categorieën: JVS

0 reacties

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.