Beste Descartianen en ouders,

Deze zaterdag is het weer bijeenkomst! En niet zomaar een bijeenkomst, een speciale bijeenkomst in combinatie met de Nationale Sterrenkijkdag.

De sterrenkijkdag is een jaarlijkse gebeurtenis waarbij iedereen welkom is in de Cosmodrome om naar de sterren te komen kijken met tal van workshops, lezingen (dit jaar over het eventuele ontploffen van Betelgeuse) en natuurlijk telescopen.

Ook Descartes is daar talrijk op aanwezig met leden en leiding. Echter begint de sterrenkijkdag zaterdag midden in onze bijeenkomst. Daarom zal de bijeenkomst zaterdag uitzonderlijk een half uur eerder beginnen.

We wachten jullie dus op aan de parking vanaf 17u15 en vertrekken gezamelijk naar de Cosmodrome om 17u30. Daar beginnen we eerst met een spel van Tom. Wat we na dit spel doen zal afhangen van het weer:

Als het goed weer is, is de bijeenkomst gedaan om 19u30. Vanaf dan zal de leiding aan de telescopen staan om het volk, en natuurlijk jullie, rond te leiden aan de sterrenhemel. Jullie zijn dan dus vrij om zelf als bezoeker de lezingen en workshops van de sterrenkijkdag te beleven. Deze duurt tot 23u. Ouders zijn vanzelfsprekend ook welkom om hun kinderen te vergezellen vanaf 19u30. We brengen de leden niet terug naar de parking, ze mogen vanaf dan opgehaald worden of zelfstandig vertrekken.

Als het slecht weer is, is de bijeenkomst gewoon gedaan om 21u en krijgen jullie nog een voordracht van Wout. Daarna zijn jullie ook vrij om dezelfde lezingen en workshops van de sterrenkijkdag te volgen tot ongeveer 23u. Er zal dan echter wat minder sterrenkijken aan te pas kunnen komen. Ook hier zijn de ouders weer welkom en brengen we de leden niet terug naar de parking.

Of het goed of slecht weer is, wordt zaterdagmiddag met jullie gecommuniceerd. Tot zaterdag!

Met sterrenkundige groet,

De leiding.

Categorieën: Bijeenkomsten

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.