Beste Descartianen en ouders,


Hans Huybrighs, een oud-leider die ondertussen zijn studie Space Exploration heeft afgewerkt met een doctoraat en die werkt voor de ESA (European Space Agency) komt 16 maart een lezing geven op onze bijeenkomst.

Hans gaat een voordracht geven over “fake news in de wetenschap”. Jullie krijgen een opdrachtje mee van ons om je een beetje voor te bereiden op deze lezing. De bedoeling is dat iedereen in de mate van het mogelijke een voorbeeld van fake news in de wetenschap zoekt vóór 9 maart. Er wordt een beloning voorzien voor iedereen die een artikel doorstuurt naar Hans zoals hieronder omschreven:


Beste Descartianen,  
Komende maand op de bijeenkomst van 16 maart gaan we het samen hebben over “nepnieuws”. Dat is een heel breed onderwerp, maar wij zullen ons dan focussen op nepnieuws over ruimtevaart, sterrenkunde, planeetwetenschappen en aanverwante wetenschappen.  

Ik stuur deze mail om te laten weten dat jullie zelf ook een steentje kunnen bijdragen. Hoe? Door op zoek te gaan naar voorbeelden van nepnieuws, op tv, in de krant, op het internet… of elders. Heb je een voorbeeld van een nieuwsbericht dat feitelijk onjuistheden bevat? Stuur het bericht dan naar mij door (
hans.huybrighs@gmail.com) en vertel er in het kort bij waarom je denkt dat het nepnieuws is. Liefst doe je dat voor 9 Maart. Vergeet ook niet dat het te maken moet hebben met de thema’s die ik hierboven heb opgesomd.

Veel succes en tot 16 Maart! 

Hans

Categorieën: Bijeenkomsten

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.