Beste Descartianen en ouders,

De leiding van Descartes heeft de afgelopen weken nagedacht over hoe we in tijden van Corona de bijeenkomsten kunnen laten doorgaan op een manier die plezant én verantwoord is. Wij kijken er alvast naar uit om er een geweldig werkjaar van te maken! Hierbij een overzicht van wat er dit jaar anders zal zijn op onze tweewekelijkse bijeenkomsten, die voorlopig gewoon doorgaan zoals ingepland in de agenda. Deze maatregelen zijn van kracht zolang de gele kleurcode van kracht blijft in het onderwijs:

  • Om mee te doen aan een activiteit van JVS-Descartes dien jij en de mensen binnen je bubbel minstens 3 dagen asymptomatisch te zijn. Vanzelfsprekend ben je ook niet welkom wanneer je wettelijk verplicht wordt in quarantaine te zitten na terugkeer uit een risicogebied.
  • We vragen de ouders om bij het afzetten en ophalen in de auto te blijven zitten.
  • Er zal meer gefocust worden op openlucht activiteiten en voor elke bijeenkomst zal er de mogelijkheid zijn om je handen te ontsmetten.
  • Alle reguliere activiteiten van JVS-Descartes zullen een limiet krijgen van 50 personen. Vorig jaar hebben we een paar keer deze limiet net niet gehaald, maar indien dit het geval wordt, zal jammer genoeg niet iedereen toegelaten worden.
  • Om deel te nemen aan een activiteit van JVS-Descartes is het steeds nodig om jezelf op voorhand aanwezig te melden. Indien we over de limiet van 50 geraken, zal dit niet meer lukken maar krijg je de eerstvolgende activiteit voorrang. Hiervoor zal er een link beschikbaar komen op onze website alsook in de tweewekelijkse mail. Je kunt je inschrijven vanaf woensdag 12u voor elke bijeenkomst en nog tot de aanvang van de activiteit.
  • We vragen aan iedereen (reeds/nog lid of niet) om een eenvoudige medische fiche in te vullen. Dit blijft na de eerste keer opgeslagen voor de rest van het jaar en moet dus niet steeds voor elke bijeenkomst opnieuw gebeuren.
  • De mondmaskerplicht en anderhalve-meter regel zijn onderling in de groep niet van toepassing op onze bijeenkomsten. We vragen jullie wel een mondmasker mee te nemen voor wanneer we door de Cosmodrome lopen en mensen buiten onze bubbel kunnen treffen.

Afgezien van deze maatregelen zullen de bijeenkomsten weer gewoon kunnen doorgaan met toffe spellen en interessante lezingen! De leiding is ontzettend blij dat dit weer mogelijk is en we kijken ernaar uit om jullie eindelijk weer terug te zien op de eerste bijeenkomst in een half jaar tijd. Meer info over deze eerste bijeenkomst volgt volgende week.

Zit je nog met vragen? Twijfel niet om ons te contacteren.

Met sterrenkundige groet,

De Leiding.

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.