Beste Descartianen en ouders,

Komende week krijgen de meesten van jullie een brief in de brievenbus of een mail om lidmaatschappen te vernieuwen. Dit geldt niet voor jeugdcursisten en net nieuwe leden. Omdat deze brief van de Cosmodrome jaarlijks tot verwarring leidt, geven we u bij deze graag een overzicht. In de brief worden twee lidmaatschappen besproken.

Ten eerste is er het lidmaatschap van de Cosmodrome. Dit is gelijk aan het lidmaatschap van Descartes, bedraagt €25 (let op, korting voor gezinnen broer/zus) en is nodig om deel te nemen aan bijna alle activiteiten van Descartes. Sommige leden hebben doorheen het jaar al hun lidmaatschap vernieuwd. Iedereen ontvangt nu opnieuw een brief/mail, ook zij die al eerder betaald hebben. Als u dus bijvoorbeeld in mei al heeft betaald, mag u deze brief negeren.

Ten tweede is er het lidmaatschap van de Vereniging voor Sterrenkunde (VVS). Dit is gelijk aan het lidmaatschap van de overkoepelende JVS, geeft je een mooie korting bij de JVS-activiteiten (WAAc, JVS-Dag, PAW, Zomer activiteit,…) en bevat een abonnement van het tijdschrift Astra (bevat artikels van andere JVSers en nieuws over de kernen zoals Descartes) en/of Heelal (Enkel 14+, bevat moeilijkere stof). Het VVS lidmaatschap kost €27 en biedt een korting van €12 voor jongeren t.e.m. 14 jaar (dit staat mogelijks niet expliciet op de brief vermeld!). Inschrijven via de Cosmodrome geeft 5€ korting ten opzichte van directe inschrijving bij de VVS. Misschien heeft u vorige maand van de VVS reeds een mailtje/brief bij de Heelal/Astra ontvangen voor het hernieuwen van het lidmaatschap (€32 of €12, afhankelijk van de leeftijd). Indien u dit al betaald heeft, kunt u zich uiteraard niet nogmaals inschrijven via de Cosmodrome.

Alle info kunt u ook nog eens hier herlezen, inclusief het verschil tussen de JVS en JVS-Descartes.

We zijn ons ervan bewust dat dit onoverzichtelijk is, onze excuses hiervoor. We doen daarom ook inspanningen om het hele systeem te versimpelen naar één inschrijving die beheerd wordt door Descartes zelf in plaats van de Cosmodrome en VVS. Wanneer dit verandert, krijgt u het van ons te horen.

Indien er iets nog niet duidelijk zou zijn, twijfel dan niet om ons te mailen.

Met sterrenkundige groet,

De Leiding.


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.