Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit onvergetelijk jubileum! We telden meer dan 110 bezoekers, verschenen via de pers in 5 artikels en haalden het TVL journaal. De foto’s en filmpjes kunnen hieronder herbekeken worden.

Foto’s Jubileum:

Via deze link kunt u nagenieten van de foto’s die die dag werden gemaakt. Met dank aan Frans Van Loo, Seppe Canonaco, Johan Vanstraelen en Karolien Vanstraelen voor het maken van de foto’s.

Video Jubileum:

Een filmpje dat een overzicht van 50 jaar JVS-Descartes geeft en de videoboodschappen vinden jullie terug via deze link.

Uitbreiding Archief:

Alle foto’s en filmpjes die te zien waren op het jubileum zijn ondertussen gedigitaliseerd en gesorteerd, terug te vinden in ons archief via deze link.

In het journaal:

TVL (26/03): 50 jaar sterrenwacht in Genk

In de krant:

HLN (25/03): Genkse jeugdvereniging voor sterrenkunde viert 50ste verjaardag met burgemeester Wim Dries

HLN (26/03): Genkse jeugdvereniging voor sterrenkunde bestaat 50 jaar

Nieuwsblad + HBvL (26/03): 50 jaar sterrenwacht in Genk (HBvL, Nieuwsblad)

Limburgnieuws (26/03): Jongeren JVS-Descartes vieren 50 jaar sterrenkundig enthousiasme

Beste (Oud-)Descartianen en andere betrokkenen,

Graag nodigen we u uit voor het gouden jubileum van JVS-Descartes op 26 maart 2022 in de Cosmodrome. Inschrijven kan onderaan deze pagina.

JVS-Descartes werd op 27 maart 1972 opgericht door Lode Vanhoutte, toen nog als onderdeel van de Jonge Onderzoekers. Met veel enthousiasme is dit initiatief uitgegroeid tot een beweging die generaties lang jongeren met sterrenkunde en wetenschap heeft verbonden en die heeft geleid tot de bouw van de Limburgse Volkssterrenwacht. Vergezel ons bij de viering van ons 50 jarig bestaan en haal samen met ons herinneringen op uit uw tijd bij Descartes.

Programma:

  • 13u Ontvangst
  • 13u30 Officieel gedeelte + onthulling kunstwerk
  • 14u30 Receptie met Descartes expositie
  • 16u Zetelverhaaltjes uit de oude doos
  • 18u Pastabuffet in de krater
  • 20u Lezing Thomas Hertog
  • 22u Avondprogramma kampvuur Houtenveld

U kunt vrij kiezen welke onderdelen u wilt bijwonen, de entree blijft open. Om de groepsgrootte minimaal te houden, is het helaas niet mogelijk om uw partner mee te brengen (tenzij ook oud-lid). Indien u bijkomende vragen heeft, twijfel dan zeker niet ons te contacteren. Informatie die specifiek is voor Descartes leden vindt u ook hier.

Locatie:

  • Jubileum – Planetariumweg 19, 3600 Genk
  • Avondprogramma – Houtenweg 21, 3680 Maaseik

Inschrijving:

Om deel te nemen aan het jubileum is inschrijven verplicht. U heeft de optie om deel te nemen aan een pastabuffet voor €15. Na de viering in de Cosmodrome zal er een vervolg plaatsvinden rond het kampvuur bij kamphuis Houtenveld II te Opoeteren met mogelijkheid voor overnachting (ook €15). Om hieraan deel te nemen, vragen we u apart in te schrijven in het tweede inschrijfformulier. We limiteren hierbij de leeftijdsgroep tot 18 jaar en ouder.

Betalen kan op het rekeningnummer BE31 7351 6208 4055 op naam van JVS-Descartes met vermelding van “Jubileum 2022 + eten en/of avond + uw naam“.

Werkt de google inschrijving hierboven niet? Gebruik dan klik dan hier voor het jubileum en hier voor de avondactiviteit.

De uitnodigingen werden per mail en brief verstuurd naar alle, ons bekende, adressen van oud-Descartianen. Het is echter onvermijdelijk dat we hierin onvolledig zijn geweest, daarom vragen we graag uw medewerking. Als u weet hebt van een oud-Descartiaan die geen uitnodiging heeft ontvangen of indien u denkt dat er een jammerlijke vergissing is begaan, gelieve ons hiervan tijdig op de hoogte te brengen.

Dit is evenement is het resultaat van een samenwerking tussen Descartes en de Cosmodrome met steun van Stad Genk.

Contact: goldenjubileeaffairs@jvs-descartes.org