Wat zit er aan de andere kant van een zwart gat en wat zijn sterren? Wat was er vóór de oerknal? Bestaan aliens echt? Ben jij iemand die zich veel afvraagt en nieuwsgierig is naar hoe het heelal werkt? Dan is dit zeker iets voor jou!

Een groepsfoto na de les over telescopen in 2018

JVS-Descartes, de jeugdvereniging voor sterrenkunde in Genk, organiseert een jeugdcursus voor 9 tot 14 jarigen! In een reeks van 10 lessen zullen we op dergelijke vragen een antwoord proberen te geven en jou ondertussen bijleren over de wonderen van het universum. We beginnen daarbij bij de oerknal, reizen langs het ontstaan van sterren, sterrenstelsels, planeten, de aarde en komen uiteindelijk terecht bij zwarte gaten en hoe ons universum ten einde zal komen. De allerlaatste les gaan jullie aan de slag door echte vast brandstof raketjes te bouwen die later gelanceerd zullen worden met een lanceertoren. De lessen worden gegeven door enthousiaste leiders van de jeugdvereniging die ervaring hebben met het geven van lezingen aan deze leeftijdsgroep.

Praktische info:

  • Leeftijd: 9 t.e.m. 14 jaar. (geboortejaar 2012 en eerder)
  • Tijdstip: 15u-17u. We verzamelen om 14u45
  • Data: 10x wekelijks op zaterdag, beginnend op 18/09/21 (zie ook agenda)
  • Prijs: €40 inclusief lidmaatschap (€15 voor leden van de Cosmodrome/Descartes)
  • Locatie: Cosmodrome Genk, er wordt verzameld aan de parking

In verband met Covid-19 wordt verwacht dat de jeugdcursus gewoon kan doorgaan. De specifieke maatregelen worden kort voor aanvang gecommuniceerd.

Inschrijven kan hieronder. Werkt dit niet? Probeer het dan via deze link of stuur een mailtje naar jeugdcursus@jvs-descartes.org


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.