Beste jeugdcursisten en ouders,

Jullie hebben jullie ingeschreven voor de jeugdcursus sterrenkunde van JVS-Descartes. Goed nieuws, die gaat deze week zaterdag van start!
Waar moeten jullie juist zijn? De jeugdcursus vindt plaats in de Cosmodrome, de volkssterrenwacht van Limburg bij Kattevennen.

Het adres van de Cosmodrome is planetariumweg 19, Genk. Echter is deze weg afgesloten voor niet-bevoegden. Je kunt wel parkeren op de parking die zich op 250m van de Cosmodrome bevindt. Als je JVS-Descartes intikt op Google Maps of Waze kom je langs de parking.

Jullie mogen met jullie ouders naar de Cosmodrome komen. Daar zal iemand buiten staan die de weg zal wijzen zodat jullie weten waar jullie juist moeten zijn.

Om hoe laat gaat deze cursus door?

De les zal, zoals de andere lessen, beginnen om 15u en eindigen om 17u15. Na de jeugdcursus, om 18u, gaat de gewone bijeenkomst van Descartes beginnen. Moest je die ook willen meedoen, is het best om een lunchpakket mee te nemen dat je kunt opeten na de cursus. Meer uitleg daarover aan het begin van de cursus. De ouders mogen in het begin nog even blijven zodat we ons kunnen voorstellen en wat meer informatie kunnen geven.

Hoe zit dat met de betaling?

Het is niet de bedoeling dat jullie al geld meenemen naar de jeugdcursus om te betalen. Jullie krijgen waarschijnlijk na de eerste les een rekening mee. Als je je na de eerste les bedenkt en toch niet wilt blijven komen, is dat dus geen probleem aangezien je nog niet betaald hebt.

Wat gaan we de eerste jeugdcursus doen?

Na de introductie waar de ouders ook bij zijn, gaan we een beetje aan kennismaking doen zodat we elkaar een beetje leren kennen. Vervolgens gaan we jullie op een interactieve manier leren over de oerknal. De oerknal wordt ook wel het begin van het universum genoemd, maar is dat ook zo? We gaan jullie laten zien hoe ons heelal geworden is zoals het is.

Hoe kan ik jou bereiken?

Ik ben normaal gezien steeds bereikbaar via mail en via gsm (buiten de schooluren): +32 485 24 08 76
Let er wel op dat er in en rond de Cosmodrome zeer slecht bereik is (zover ik weet biedt alleen Proximus hier een goed bereik). Waarschijnlijk ga je me tijdens de cursus dus niet kunnen bereiken via telefoon.

Hopelijk heb ik de meeste praktische vragen al beantwoord voor de eerste les. Als je nog vragen of opmerkingen hebt, mag je altijd een mailtje terug sturen naar jeugdcursus@jvs-descartes.org.

Tot zaterdag!
Met sterrenkundige groet,
Wout.


Categorieën: Jeugdcursus

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.