Over JVS-Descartes

JVS-Descartes is in 1972 opgericht in Genk als een jeugdbeweging voor personen geïnteresseerd in astronomie en ruimtevaart.

Onze vereniging is gericht op jongeren tussen 10 en 18 jaar met een interresse in astronomie, wetenschap en technologie.

Uniform

Descartes muts

Zwarte muts met rood geborduurd logo.

Descartes T-Shirt

Descartes T-Shirt met het logo op de voorkant en Descartes-Krater op de achterkant.

Descartes Trui

Normale Descartes trui met van voor het logo op de linkerborst. En achteraan een afbeelding van “Daphne”  het Descarteskonijn.

Nieuws

Apollo 11 IMAX || Kinepolis Brussel

Binnen een kleine maand is het zo ver! Dan is het 50 jaar geleden sinds de eerste stap op de maan op 21 Juli 1969. En om dit te vieren gaat de JVS op deze dag kijken naar Apollo 11 documentaire in IMAX kwaliteit in de Kinepolis te Brussel.

Bijeenkomst 01/06

Beste Descartianen en ouders, Deze zaterdag vindt er een speciale laatste bijeenkomst plaats. We gaan beginnen met een kort maar krachtig spel van Tuur. Daarna gaan we jullie in de context van een wedstrijd een Lees meer…

Bijeenkomst 18/05

Beste Descartianen en ouders, Deze zaterdag staat er weer een nieuwe bijeenkomst voor jullie klaar. Het spel werd verzonnen door Tuur Decoene en de voordracht zal gegeven worden door de enige echte Seppe Degelin Willekens. Lees meer…

Contacteer ons!

U kan ons contacteren via email

Contacteer Ons